Een garage aanbouwen of gaat u voor vrijstaand?

Vindt u het prettig dat uw auto binnen kan staan, heeft u behoefte aan meer bergruimte of zoekt u een plek waar u ongestoord kan hobbyen? Door een garage aan te bouwen, krijgt u meer ruimte. Bovendien is een garage meestal een waardevermeerdering voor uw woning. En Bouwbedrijf Gervas maakt er werk van!

Garage aan huis

Wilt u een garage laten aanbouwen? U kunt kiezen voor een vrijstaande garage of voor een garage aan huis. Een vrijstaande garage wordt in veel gevallen gebruikt om de auto te stallen of als hobbyruimte. Kiest u voor een inpandige garage, dan kunt u de ruimte ook gebruiken als extra leefruimte of voor een slaapkamer op de begane grond.

Vergunningsvrij een garage aanbouwen

Wilt u een uitbouw aan de achterzijde van de woning laten plaatsen? Dat kan in veel gevallen zonder bouwvergunning (ook wel omgevingsvergunning genoemd). In de meeste gevallen mag tot 2,5 meter vergunningsvrij uitgebouwd worden. 

Voor een uitbouw aan de voorzijde of zijkant van de woning gelden vaak strengere regels, maar toch is er veel mogelijk. 

Wilt u snel weten of u voor een garage een vergunning nodig hebt? Doe dan eerst de vergunningscheck of vraag ons om vrijblijvend advies.

Voordelen garage

Een garage is in de eerste plaats een praktische ruimte, want de auto en andere spullen staan er veilig en droog. Daarnaast heeft het laten bouwen van een garage nog meer voordelen. We zetten ze kort voor u op een rij:

  • Meer wooncomfort 
  • Meer leefruimte
  • Grote meerwaarde bij verkoop woning
  • Extra slaapkamer op de begane grond

Wat kost een garage?

Zoals bij zoveel verbouwingen, kunt u het zo gek maken als u zelf wilt. Een vrijstaande garage is meestal goedkoper dan een inpandig model. Dat komt omdat een vrijstaande garage meestal niet geïsoleerd hoeft te worden. 

Bij een inpandige garage moet wel geïnvesteerd worden in isolatie om warmteverlies tegen te gaan. Elke keer dat je de garagedeur opent, ontsnapt er warmte. Dat voelt u op den duur ook in huis. Is energiezuinigheid voor u van groot belang? Dan is een vrijstaande garage wellicht de beste keuze. 

Een krap budget? Dan is een carport vaak de voordeligste keuze. 

Wilt u precies weten wat een garage kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Offerte garage aanvragen?

Wilt u een praktische garage laten bouwen door professionals? Bouwbedrijf Gervas stelt graag een realistische offerte voor u op, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Laat uw telefoonnummer achter en vertel ons op welk tijdstip we u het best kunnen bereiken. Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op!

Review

Bouwbedrijf Gervas heeft ons droomhuis gebouwd. Goede service en kwaliteit en altijd ruimte voor overleg.
Dank je wel, wij zijn super tevreden.

Erik en Henriette

Ja, ik wil graag een nieuwe garage!

Contactgegevens

Bouwbedrijf Gervas

Poolsterweg 3a
9641 MP Veendam

T. 0598 – 613007

E. info@bouwbedrijfgervas.nl

Offerte nodig voor nieuwbouw, verbouw of onderhoud?

Kwaliteitskeurmerken